607 543 141

ul. Jana III Sobieskiego 15, 02-930, Warszawa - Wilanów

Pon. - Pt. 6:30 - 18:00     przedszkole po Angielsku EN

Posiłki

Wszystkie posiłki przygotowywane są na miejscu przez kucharki pracujące w przedszkolu. Dania oferowane w przedszkolnej kuchni są smaczne, pożywne i tak zbilansowane, aby były jak najlepiej dostosowane do potrzeb naszych najmłodszych. Dzieci otrzymują różnorodne dania, które są zawsze świeże i właściwe przygotowane. Przedszkole uwzględnia również indywidualne potrzeby żywieniowe dzieci.

Rodzice mają codziennie wgląd do aktualnego jadłospisu. W czasie posiłków dzieci mają zawsze możliwość poproszenia o dokładkę, a także nieograniczony dostęp do wody i innych napojów podawanych w czasie jedzenia. Wychowawcy zachęcają dzieci do kosztowania nowych dań, pomagają przy jedzeniu i dbają o przestrzeganie zasad dobrego zachowania się przy stole.

W ciągu dnia przedszkole zapewnia dzieciom 5 posiłków:

Śniadanie:
8.30 – 9.00 - wszystkie grupy

Drugie śniadanie:
10.00 – 10.30 - wszystkie grupy

Obiad:
11.45 – 12.15 - Misie
12.30 – 13.00 - Bierdonki i Delfiny

Podwieczorek:
15.30 – 15.50 - wszystkie grupy

Drugi podwieczorek:
17.30 - wszystkie grupy

 

Jadłospis


 

 

Śniadanie

Drugie śniadanie

Obiad

Podwieczorek I

Podwieczorek II

Poniedziałek

24.06.2019

Płatki owsiane z mlekiem 200ml, pieczywo mieszane 35g z masłem 6g, pasta z twarożku z warzywami 30g, herbatka z cytryną 200ml (1,7)

Arbuz 50g/jabłko ½ szt.

Zupa pomidorowa z ryżem 200-250ml, kotlet mielony 65g, ziemniaki 100g, mizeria 50g, kompot owocowy 200ml (1,3,7,9)

Sałatka owocowa z ziarnami 80g, podpłomyki bez cukru 1-2szt., herbatka miętowa 200ml (1)

Chlebek chrupki 25g z masełkiem 3g, polędwica sopocka 15g, pomidor 20g, sok jabłkowy 200ml (1,7)

Wtorek

25.06.2019

Płatki kukurydziane z mlekiem 200ml, pieczywo mieszane 35g z masełkiem 6g, kiełbasa krakowska 20g, pomidor 20g, herbatka z cytryna 200ml (1,7)

Marchewka do chrupania 50g /jabłko ½ szt.

Krem brokułowy z groszkiem ptysiowym 200-250ml, pierś z kurczaka duszona w sosie ziołowym 100g, kasza pęczak 80g, sałata w sosie vingrette 50g, kompot owocowy 200ml (1,7,9)

Serek Bieluch 150g z borówkami 70g, talarek wielozbożowy 1-2 szt., herbatka malinowa 200ml (1,7)

Bułeczka orkiszowa 25g z masełkiem 3g i miodem, herbatka miętowa 200ml (1,7)

Środa

26.06.2019

Zacierka na mleku 200ml, pieczywo mieszane 35g z masłem 6g, filet wędzony z indyka 20g, sałata 20g, herbatka z cytryną 200ml (1,7)

Śliwka 50g /

jabłko ½ szt.

Barszcz biały z ziemniakami 200-250ml, pierogi z truskawkami i polewą jogurtową 200g, kompot owocowy 200ml (1,3,7,9)

Grahamka 25gz masełkiem 3g, pasta rybna ze szczypiorkiem 30g, pomidor 20g, herbatka z owoców leśnych 200ml (1,3,4,7)

Actimel 100ml, banan ½ szt., chrupki kukurydziane 5-10 szt.(1,7)

Czwartek

27.06.2019

Muesli na mleku 200ml, pieczywo mieszane 35g z masłem 6g i szynką babuni 20g, ogórek świeży 20g, herbata z cytryną 200ml (1,7)

Brzoskwinia 50g /

Jabłko ½ szt.

Zupa jarzynowa 200-250ml, schab pieczony z ziołami 65g, kasza bulgur 80g, sałatka z buraczków i jabłuszka 50g, kompot owocowy 200ml (1,7,9)

Galaretka z owocami 60g, rurka waflowa2-3 szt., lemoniada cytrynowo-miodowa 200ml (1)

Bułeczka orkiszowa 25g z masełkiem 3g, szynka drobiowa 15g, papryka 20g, herbatka owocowa 200ml (1,7)

Piątek

28.06.2019

Ryż na mleku 200ml, pieczywo mieszane 35g z masłem 6g, serek żółty 20g, ogórek małosolny 20g, herbata z cytryną 200ml (1,7)

Morele 50g /jabłko ½ szt.

Zupa owocowa z makaronem 200-250ml, ryba w cieście naleśnikowym 60g, ziemniaki 100g, surówka z białej kapusty Colesław 50g, kompot owocowy 200ml (1,3,4,7)

Chlebek razowy 25g z masełkiem 3g i pastą jajeczną ze szczypiorkiem 30g, papryka 20g, herbata rumiankowa 200ml (1,3,7)

Jogurt naturalny 150g z miodem, gruszka ½ szt., herbatka z melisy 200ml (7)

 

SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY: 1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich szczepy hubrydowe) i produkty pochodne 2. Skorupiaki i produkty pochodne 3. Jajka i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale), orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne 9. Seler zwyczajny i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2 13. Łubin i produkty pochodne 14. Mięczaki i produkty pochodne


 

Z ostatniej chwili:
  • Prowadzimy zapisy na rok szkolny 2019/20. Zapraszamy dzieci z roczników 2017 i 2018  |  Przerwa wakacyjna od 1.08 do 31.08.2019.